Uncategorized

Performance marketing

Performance markering handlar om resultat av aktiviteter och effekten av olika ageranden som blir gjort. Med de resultat som framkommer skapar man marknadsaktiviteter som skal genomföras för att så skapa ytterligare resultat.

Vad bygger performance marketing på?

Den resulterande marknadsföringen bygger på den mest effektiva marknadsföringsmetoden man haft. Efter att ha analyserat sina tidigare prognoser utgår man från de som tidigare skapat bäst resultat. Detta leder ofta till en kostnadseffektiv prognos då du utgår från tidigare utvecklingsområden.

Vad skiljer performance marketing emot den traditionella marknadsföring?

Det den resulterbara marknadsföringen signaliserar är träffar av varje enskild användare. Vi kan jämföra detta med den traditionella marknadsföringen som bygger mer på att träffa en stor marknadsandel. Något som Leder till att man lägger mycket tid på att göra sig generell och inte personlig eller direkt integrerande mot sina kunder.

Performance markering bygger på data som man kan mäta upp mot annan data. Man kan se på antal knapptryck eller antalet som tenderar till att besöka en hemsida via en viss typ av annons. På så sätt kan man uppnå bättre resultat då du utgår från tidigare suksess och bygger på den för att ny ytterligare resultat.

Man har fyra olika typer av mätbara resultat som är viktiga:

Cpm: kost per tusen (cost/tusen) Detta omvandlar antal gånger som en och samma person klickar sig in på en och samma annons.

CPC: kostnad per klick (cost/click) Här betalar du för varje klick som annonsen får. Det är viktigt att ha ett sökord som fångar publiken. Detta kan vara en betryggande typ av marknadsföring då du försäkrar sig om att b etala för ett resultat. Ett resultat som motsvarar flera kunder in på din f.eks. Nätsida.

CPL: kostad per lead (cost/lead) Här betalar du bara för de möten du får med leads, alltså potentiella kunder.

CPA: kostnad per handling (cost/action) Här tas det betalt vid ett genomfört köp. Alltså om du får sålt en produkt eller tjänst så tas det betalt utifrån detta.

Vid att använda sig av performance markering utgår du hela tiden från dina bästa resultat och bygger dig upp via dem. Till skillnad från vanlig marknadsföring, då man stadigt genomför olika aktiviteter med en viss typ av budget, så framstår den resulterbara marknadsföringen som mer lönsam.

0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *