Uncategorized

Bedrifter växer med Growth hacking

Vad är growth hacking?

Som bedrift är det viktigt att växa och bli större. Man önskar att nå ut med sin produkt eller tjänst till så många leads som möjligt och det finns många olika tillvägagångssätt. Men varför ska man lägga ner massa tid på marknadsföring som inte ger resultat?

Där kommer growth hackingin i bilden. Med growth hacking skaffar du dig kunnskap om de mest effektiva digitala verktygen för dig och din bedrift och får förståelse över hur din digitala målgrupp agerar. Det handlar alltså inte om att hacka. Namnet är till följd av att man hittat en metod som bidrar till att skaffa nya kunder och flera prenumeranter och ökad försäljning.

Vad betyder det att vara en Growth hacker?

Att arbeta som en growth hacker innebär att du är en 2.0-marknadsförare. Till skillnad från en vanlig marknadsförare så har en growth hacker många fler verktyg att använda sig av för lösa de problem som hindrar företagens tillväxt. Här har vi en person som villig till att göra mycket mer än att bara marknadsföra för att nå mål. Samtiidgt behöver inte den ena growth hackern vara den andra lik. Man kan ta till olika kreativa lösningar för olika problem. Därför är det ganska odefinierbart begrepp som gärna skapar förvirring.

Hur går en Growth hacker tillväga?

Det fokuseras mycket på analyser och mätbar data. Med bedriften i ryggen skal anpassningar för att nå ut till kunder och öka salgstalen till dem. Man ser på vem det är som besöker bedrifters hemsida, vad de har för behov hur länge de stannar på sidan och vägen till dem som genomför ett köp. Sedan dras slutsatser gällande analysen. Med analysen som bakgrund skapar man gärna olika tester för att se hur man på bästa sätt fångar målgruppens intresse, vilka digitala verktyg som passar bäst och hur man kan inhämta flest möjliga klick.

Verktyg att använda sig av:

Det finns många olika verktyg att använda sig av när det kommer till. Analyser och mätbar data. Men ett som jag kan rekommendera och som jag själv testat är google analytics.

Google Analytics: Genom att ansluta din webplats till google analytics får du stor översikt över trafiken på din sida. Denna sida använder jag själv till både vår nätbutik som i dagarna kommer lanseras och till bloggen. Här får du översikten du behöver för att läsa känna dina kunde och deras köpsprocess.

SEO & SEM: En förstaplats på google leder till betydligt fler klick och besökare. Det som ligger bak det är god sökmotoroptimering.

Eksempel på Growt hacking:

Dropbox: Det growth hack som Dropbox använde sig av för att växa var att de erbjöd gratis lagringsutrymme när man fick en vänn att signa upp. Ju fler vänner, ju mer lagringsplats.

AirBnb: Här använde man sig av en metod som innebar att de som hyrde ut boende fick tillgång till att genom endast ett klick, dela sina annonser på Craglist. Detta ledde till att AirBnb blev synligt för den rätta målgruppen och växte enormt under kort tid.

https://www.trustmary.com/sv/blogg/growth-hacking-vad-det-ar-och-ar-det-nagonting-ditt-foretag-behover/
https://stockholmsskrivbyra.se/growth-hacking-2/
0

1 thought on “Bedrifter växer med Growth hacking

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *