Föreläsningar

Hur jag arbetar Digitalt

Stor del av allt det vi har runt om oss är numera digitalt. I min vardag är mobiltelefon och dator obligatoriskt. Jag skulle vilja påstå att mobiltelefonen och dess applikationer blivit lite utav ett beroende. I bara denna kursen så har vi så långt använt oss av flertalet olika sätt att arbeta digitalt.

Varför bör vi fortsätta blogga?

Ett sett att bearbeta det man lärt sig på föreläsningar. Under denna terminen så har vi skapat och hållit en blogg uppdaterad efter föreläsningar. Detta ar varit så nyttigt för mig. Genom att arbeta på detta sättet så har jag sett värdet av att faktiskt repetera det man gått igenom på föreläsningar redan några timmar efter avslutad lektion. I övrigt så bidrar det till att du kan dela det du lär med andra och få folk att få upp ögonen för vad du kan.

Samarbeta med andra

I denna kursen har vi också fokuserat på att samarbeta, mestadels genom att dela information i grupp via Google Docs. Detta är ett program vi använt oss av förr när vi  arbetat med examen, men det att upprätta en grupp och notera det man fångar upp i ett gemensamt dokument under föreläsningar, skapar goda förutsättningar till att öka sin förståelse för alla. Jag kan uppfatta något läraren säger på ett annat sätt än de andra i min grupp. Genom att då få noterat ner olika sätt att tänka på öppnar för bra diskussioner efter föreläsningar. Detta ska jag använda mig av vidare.

Nytt och intressant innehåll

Vi har under terminen blivit rekommenderade att använda oss av en sida som heter Diigo. Här kan man spara delar av artiklar eller dela läsvärt material. Detta leder till att man kan spara mycket tid genom att ha nyttig läsning samlat på en plats. Jag har använt mig av appen men man kan också göra detta via en nätsida.

Söka jobb i framtiden

Genom att ha använt sig av många olika digitala sätt att jobba på så har jag skapat en digital profil som sträcker sig längre än andras. Jag har arbetat med min Linkedin profil som bara den är en digital profil. Men genom att kunna dela min blogg på Linkedin så utvidgar jag denna profilen. När jag ska söka nytt jobb nästa gång kan arbetsgivare se min Facebook, instagram, Twitter, Linkedin och blogg. Om jag fokuserar på att leverera kvalitet i denna sammansättning av digital profil har jag möjlighet att visa upp vad jag kan och ha större förutsättningar till att bli sedd.

0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *